fredag 13 mars 2015

Tema tävling - ännu ett ämnesövergripande projekt

Under läsåret 2014 - 2015 har vi lärare arbetat för att stärka samarbetet oss emellan för att kunna genomföra fler ämnesövergripande projekt.

Just nu arbetar vi med något som vi har valt att kalla "Tema tävling" och som visar möjligheterna att tävla inom Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Hotell- och turismprogrammet.

För RL-programmet innebär tema-tävling följande:

Under några veckor arbetar klassen med att komponera tävlingsbidrag till Unga Ekokockar. En tävling som egentligen bara är öppen för högre årskurser. Vi vill dock att våra åk 1 elever ska få vara med och öva på hur det går till att skapa tävlingsrecept, komponera egna måltider och skriva motiveringar inom ett hållbarhetsperspektiv på mat. Allt detta ryms i ramen för de ämnen vi läser även nu i åk 1. Eleverna får sedan laga och servera sina egenkomponerade menyer till riktiga gäster i sin elevbistro. Så häftigt!

Från Barometern 12/3 2015

Onsdagen den 11/3 fick eleverna förmånen att träffa Klas Lindberg som gav tips om tävlingsmatlagning och hade workshop med eleverna under en hel dag.

Vi hoppas att menyer, bilder och motiveringar kan publiceras här efter att tävlingsdatumet den 20 mars passer

För HT-eleverna har vi inte lyckats hitta någon motsvarande tävlingsuppgift (mer än SM-tävlingen för åk 3) så vi valde att låta Ung Företagsamhet ingå i temat också.

Båda klasserna besökte Ung Företagsamhets regionala mässa i Kalmar torsdagen den 12/3 och fick i uppgift (utifrån våra olika ämnen) att dokumentera sina intryck här på bloggen. Hoppas ni ska få ta del av det såsmåningom.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar