fredag 13 mars 2015

Dags att ta tag i bloggen...

Efter oregelbunden uppdatering låter det rimligt att jag hälsar med ett "Hej" som inledning i detta inlägg, men även förlåt!

Med många projekt och skoluppgifter har jag (då talar jag även för resten av klassen) har väldigt fullt upp, med många långa dagar av både äventyr på fritiden och med nya inslag av kreativa och nyttiga måltider som vi skapat tillsammans i vardagen har det helt enkelt inte funnits tid för bloggen. Dessutom har våren anlänt till vår lilla ö och många promenader och picknickar har utnyttjats i det fina vårvädret. Humöret har varit på topp även då vi är trötta efter mycket arbeten och projekt.

Till exempel publicerade Maria tidigare idag om hur vi i Onsdags spenderat dagen med Årets Kock 2012 Klas Lindberg. Vi blev mycket inspirerade av hans workshop och tips. Han uppmuntrade oss mycket till att hitta vår egen "stil" inom matlagning, att utveckla och jobba på det vi tror på. Alla i klassen tog åt sig detta väldigt mycket och under vår "test tävling" vågade vi nog lite mer än vi annars skulle gjort. Resultaten blev bra och vi åt nog mer än vi smakade... Äta bör man annars dör man!

Ni får ha det bra tills vidare och fortsätt att kolla in våran blogg, vi kommer börja uppdatera oftare och mer.

/Linnéa 


Hallonparfait med chokladfudge, barquette och knäckig karamelliserad havre som topping
En av efterrätterna som min grupp gjorde där frysta hallon var tvugna att ingå. Klas hjälpte oss att få till en supergod parfait och vi fick testa lite olika upplägg.

Kärleksmumsbotten med choklad ganache och citronmeliss som en detalj
Go' fika som vi högg in på tillsammans med Klas under diskussion av Meny-uppläggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar