Godmorgon! Just nu har vi svenska lektion och vi jobbar klart med vår tävlingsmeny då vi skriver meny-motivering. Det är lite jobbigt, men eftersom det är Fredag och vi fick sovmorgon till kl. 10, så är det uthärdligt.
Igår gjorde jag, Alice och Victor bananpannkakor med ananas, bär och choklad. Enkelt och gott. Alice var mycket duktig även om hon själv tyckte att HT-eleverna skulle sköta pannkaksstekningen. Några blev brända, men det gör inget för dom var goda ändå.
Hade!
/Linnéa
Foto: Alice Carlsson
Bananpannkakor:
4 Ägg
4 Ägg
4 Banan
1 matsked Jordnötssmör
Smör/kokosfett till stekning
Topping:
Någon typ av bär
Tärnad ananas
Smör/kokosfett till stekning
Topping:
Någon typ av bär
Tärnad ananas
Ekologisk (mint)choklad
Kokos (valfritt)
Kokos (valfritt)
Mosa bananen, vispa ihop med äggen och jordnötssmöret. Om man vill kan man ha i mer jordnötssmör, men man ska alltid ha i lika många bananer som ägg. Toppa med bär och frukt!
Få ingredienser och nyttigt också. Lätt som en plätt och även om det blir pannkaka av det så blir det gott ändå!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar