måndag 16 mars 2015

Klämmor, Catering, Reparation, Hudkräm, Drömfångare och Bars?

Goddag!

I torsdags klev RLHT14 på bussen mot Kalmar för att gå på UF-mässan. När vi först kom in genom dörrarna till mässan blev vi genast bemötta av en stor folksamling som trängdes i lokalen. Det hela var rätt överväldigande så det första vi gjorde var att vi gick runt och försökte få en överblick av vad vi skulle bedömma. I vår grupp ingick Josefin, Victor och Victoria. 

Att ta kontakt med dessa företag var inte det lättaste, blyghet kan sätta stop för det mesta men efter ettt tag släppte allt och man gick gladeligen runt och pratade med alla företag som alla hade den ena idén olik den andra. 

Men detta besök var inte bara för att vi skulle få ha det roligt utan vi fick med oss uppgifter från våra lärare och dessa var att vi skulle utse följande: 

Årets vara
Årets tjänst
Årets säljare
Årets hantverk
Årets monter
Hållbart företagande




Årets Vara

// Klämmit //



Vi tyckte att Klämmit förtjänar årets vara eftersom de sålde en väldigt bra hushållasprodukt som gör det enklare i vardagen. Klämman gör att om du har ett förstort hål i påsen kan du bara sätta klämman på och fortfarande använda den. Det är verkligen en bra produkt som kommer växa fram i fram för allt Sverige. Dem valde att vara återförsäljare till Klämmit eftersom de tyckte att företaget inte hade fått den uppmärksamhet som de egentligen förtjänat. Och vi ska även påpeka att företagarna inte kommit på denna uppfinning själva utan dom beställer hem produkterna från nätet.




klammituf@hotmail.com


Årets tjänst




UngCatering tyckte vi förskränade årets tjänst. Vi blev bra bemöta av dem, trevliga är de med. De det gör är serverar mat till en större folk samlingar, som bröllop, kalas och julbord. Varför de förkännar vara årets tjänst tycker jag beror på att de berättade verkligen vad deras catering firma stod för och att de vill ge en så bra service som möjligt till folk. . De fick inte laga maten utan de serverar och tar han om disken med. Dom kan även sätta ihop menyer som folk skulle önska ha. Dem är bara fyra stycken elever från en resturange skola som arbetar med de en så länge.


Vi tog tyvärr inga bilder på deras företag.


ungcateringuf@gmail.com






Årets säljare


// WiGlass Repair UF //



Vi valde WiGlass Repair som årets säljare eftersom de var väldigt öppna när vi gick förbi. De var duktiga på att fiska in folk och han vi pratade med var väldigt passionerad när han pratade. Man märkte att han var engagerad och sattsade hårt på att deras tjänst skulle lyckas. Många montrar vi gick förbi bara stod där och ville att vi som besökare skulle komma till dem, vissa satt och spelade TV-spel vilket inte är så bra om man vill sälja sin produkt. Men dessa killar på WiGlass ville vara där och sälja sina tjänster.


kontakt@wiglassrepair.se



Årets hantverk



// De lena Grabbarna och deras produkt //



De lena grabbarna var även dem väldigt duktiga på att sälja in sin produkt och var engagerade i deras företag. Men eftersom vi gillade deras produkt och hantverk mer så fick de vårt pris i årets hantverk. De hade fått ett recept på en ansiktskräm och testade denna innan de bestämde sig för att använda det som sitt UF-arbete. Krämen var gjord på bl.a honung, olivolja och grapefrukt. Vi tyckte de förtjänade priset för årets hantverk eftersom de inte bara hade gjort produkten själva utan de hade också prövat och omprövat, hade naturliga råvaror och inga tillsattser.


0727210213




Årets monter



// Somnium UF och en av deras fina drömfångarna //




Dessa två tjejer hade lagt en väldigt bra tanke bakom deras monter. De hade inrett väggarna så det efterliknade sovrumsväggar och därefter hängt upp jättevackra drömfångare lite här och där. Deras plan att skänka 30% av vinsten till min stora dag var ett smart val av organisation eftersom de uppfyller barns största drömmar. Så deras företag flätades samman med välgörenhetsorganisationen, vilket vi tyckte var en väldigt smart och vacker ide.




somniumuf@hotmail.com



Hållbart företagadne




// Goda, näringsrika och ekologiska bars från Organic Life UF //



De är ett mycket bra företag, som berättade gärna om hur de fick sin ide att börja göra ekologisk energi bars som är mer hälsosamma. De tycker att vi människor ska äta mer ekologisk och framför allt helt fri från bekämpningsmedel och kemikalier.


0702729190



Dessa är våra korade vinnare, men vi fick tyvärr en lite tråkigare uppgift också. Att utse ett företag som vi tyckte mindre om. Våran grupp var väldigt inriktade att kolla på posetiva saker men vi såg ett par företag som verkade mindre engagerade i sitt företag. Dom hade inte mycket fokus på sitt företag, var inte säljande och inte utåtriktade på samma sätt som andra företag var. Men allt som allt tycker vi att denna dag var väldigt inspirerande, lärorik och framför allt rolig! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar